Ontspannen met een weldadige en verfrissende uitwerking. Zowel fysiek als psychisch relaxen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met deskundigheid op gebied van bewegen. Een fysiotherapeut behandelt mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Het gaat dan vaak om klachten die zijn opgedaan tijdens werk of sporten, maar uiteraard zijn trauma’s, ziektebeelden of ongelukken en simpelweg ouder worden hier helaas ook onderdeel van. Het doel is zo snel mogelijk resultaat te behalen en dat begint bij de anamnese om de klacht en u als persoon in kaart te brengen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij er in kaart wordt gebracht wat u voor ogen heeft en wil bereiken met de therapie. Daarna wordt er gestart met behandelen.

Voor de fysiotherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. U kunt direct met mij een afspraak maken. Bij twijfel kan het uiteraard wel voorkomen dat ik u doorverwijs naar uw huisarts.

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vak overleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het CKR inschrijven.

Ik ben lid van het KNGF en sta ingeschreven bij zowel het CKR, als bij het BIG.

Dit laatste houdt onder andere in dat ik de wettelijk beschermde beroepstitel mag voeren.

Wanneer fysiotherapie?
Leven is bewegen, maar wat doe je als het bewegen niet meer vanzelfsprekend is en pijn de overhand neemt? Waardoor je niet meer naar je werk kunt, je favoriete sport niet meer kan uitoefenen, je sociale leven beperkt wordt. Dat kan een moment zijn een fysiotherapeut te benaderen.

De meest voorkomende klachten/aandoeningen waarmee je naar een fysiotherapeut gaat zijn:

– Nek (nekhernia, whiplash)
– Schouder (frozen shoulder, slijmbeurs ontsteking)
– Elleboog (tenniselleboog, golferselleboog)
– Pols (breuk, kneuzing)
– Rug (pijnklachten tussen de schouderbladen, spit, ischias, hernia)
– Heup (slijtage,  slijmbeursontsteking)
– Knie (meniscus, bandletsel, knieschijf)
– Enkel (verzwikking)

Ook na een operatie kan een fysiotherapeut een belangrijke rol spelen bijvoorbeeld revalidatie na een totale knie prothese, totale heupprothese, voorste kruisband reconstructie, menisectomie, hernia operatie etc. is de fysiotherapeut de specialist in bewegen. Hiernaast begeleid de fysiotherapeut ook mensen met chronische aandoeningen hierbij kun je denken aan: Multipele Sclerose, Parkinson, Rheumatoide arthritis, CVA, Amputatie, Claudication intermittens etc.

Ook emotionele klachten kunt u laten behandelen. Emoties veroorzaken vaak blokkades in uw lichaam waarvan u zich niet altijd bewust hoeft te zijn.

Vanaf 1 januari 2006 is de fysiotherapeut voor iedereen vrij toegankelijk, hiermee wordt bedoeld dat je ook zonder verwijzing van een huisarts of specialist bij een fysiotherapeut terecht kunt. Met en zonder verwijzing worden de behandelingen vergoed. (afhankelijk van uw aanvullende verzekering)

Voor orthopedische klachten waar specifieke oefentherapie in revalidatie voor is vereist, werk ik samen met een collega een deur verder, Zij werkt in de accommodatie van de sportschool Sportlijf. Hier zijn alle middelen aanwezig en is de ruimte met om u hier volledig op te kunnen focussen.

Daarnaast werk ik samen met Stephanie van der Does SD87 Personal training en Berry Buis en Danny Ederzeel van sport trainingscentrum Sportlijf.